16 października 2015

Przepis na weekend - mini serniczki z frużeliną owocową


Deser szybki w przygotowaniu i pieczeniu. Idealny do podawania na zimno z świeżymi owocami.



Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. 
Twaróg, cukier, jajka i ekstrakt waniliowy zmiksować na gładką masę. 
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Dno  wyłożyć masą z ciasteczek, na to wylać masę serową.
Piec 25 minut w temperaturze 160˚C. 


Po wystudzeniu włożyć do lodówki. 
Podawać mocno schłodzone polane frużeliną owocową i przyozdobione owocami.

Smacznego :)


FRUŻELINA OWOCOWA

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Owoce oczyścić/pokroić. W rondelku wymieszać owoce z cukrem do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać sok z cytryny i skrobię wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Dodać żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i wystudzić.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Razem tworzymy to miejsce! Będzie mi miło jeżeli na koniec pod wpisem zostawisz komentarz. Dla Ciebie to moment, a dla mnie istotna wskazówka :)

TOP